emalista.fi

Itsensä vahingoittaminen

Täältä löytyvät upeaakin upeammat suolistotarinat ja muut luovat tuotokset.

Itsensä vahingoittaminen

ViestiKirjoittaja icepicked » 15 Helmi 2015, 22:22

SOITA NÄIHIN:

MIELENTERVEYDEN KESKUSLIITON VERTAISTUKIPUHELIN
0303 9292
Paniikkihäiriöt, masennus ja ahdistus
Maanantaisin klo 10-15
(pvm koko maasta)
0303 9192

Puhelinpäivystys
MLL:n LASTEN JA NUORTEN PUHELIN
0800-120 400
Keskusteluapua ongelmissa
Ma-Pe 14-20, La-Su 17-20

VALTAKUNNALLINEN KRIISIPUHELIN
010 195 202
arkisin klo 9.00–07.00
viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00
010 195 202
Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityöntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset 25 paikkakunnalla ympäri Suomea.

HÄTÄNUMERO 112
Kaikista puhelimista, koko maassa

Keskustelemme mielellämme kanssasi, jos sinulla on vaikeaa, mutta akuutissa tilanteessa emme voi auttaa. Akuutissa tilanteessa soita johonkin ylläolevista numeroista.


Nassen lisähuomio:

Lähtökohtaisesti meidän otettava vakavasti jokainen, joka ilmaisee harkitsevansa itsetuhoa tai varsinkin itsemurhaa. Vakavasti ottaminen on kansalaisvelvollisuus. On todellakin tapauksia, joissa joku itsensä tappanut on kerran tai kaksi vihjannut asiasta jollukulle (esim. netissä tai muka vitsinä kaverille) ja kukaan ei ole reagoinut asiaan - ja sitten henkilö on tappanut itsensä.

Siksi itsetuhoteema otetaan täällä tosissaan. Siitä saa puhua ja neuvomme parhaamme mukaan. Varsinaiseen itsemurha-ajatukseen onkin jo valmis neuvo olemassa, ja se on tuo Icepickedin kokoama yhteystietolista. Se on erinomaisen käyttökelpoinen myös esim. viiltelyn, syömishäiriöiden, masennuksen, ahdistuksen, perheongelmien ja sen sellaisen suhteen.

Jos kirjoittaja ei ole välittömässä vaarassa, keskustelu aiheesta on ihan ok. Mutta: jos kirjoittaja on välittömässä vaarassa, joka on verrattavissa siihen, että hänen umpilisäkkeensä pitää poistaa kirurgisesti tai kirjoittaja kuolee: olemmeko me kirurgeja? Emme. Onko meillä leikkaussali? Ei ole. Onko meillä valtuudet lastensuojelulain nojalla toimia kirjoittajan omaksi hyväksi? Ei ole.

Siksi akuutissa hädässä oleva valitkoon palvelunumeroista parhaan tai kysyköön lyhyesti käytännön neuvoja ottaakseen ne vastaan. Sen sijaan ei ole hyväksyttävää vihjailla itsetuholla ja -murhalla jatkuvasti ja kalastella aiheella huomiota. Se on manipulointia ja se turruttaa muut olemaan välittämättä silloin, kun oikeasti pitää välittää.
Viimeksi muokannut Santiny päivämäärä 10 Touko 2015, 23:39, muokattu yhteensä 1 kerran
Syy: Muutettu yleistiedotteeksi
Elettih ved' enneigi hos ojan tagan oldih, ojapuuloi poltettih da ojaspäi piivua juotih!
Avatar
icepicked
Kielimiliisi
Kielimiliisi
 
Viestit: 1892
Liittynyt: 31 Tammi 2015, 21:38

Paluu Kirjasto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron